Loading...

ERKEND KOERIER

Bijna 25 jaar geleden behaalde SDX het certificaat ERKEND KOERIER, dé erkenning van kwaliteit en service in de vervoersbranche. In deze tijd stellen klanten en wetgeving hoge eisen aan vervoerders. Zo zijn koeriers vakkundig getraind door bewustwordingstrainingen, op gebied van veiligheidsadvies of vakbekwaamheid voor specifieke functies. 

Een erkende koerier zal u een dergelijke opleiding geven. Tijdens het trainingstraject komen belangrijke onderwerpen met betrekking tot gevaarlijke stoffen aan de orde, zoals je wordt gecertificeerd. Door middel van opleidingen kunt u zich verzekeren van uw concurrenten en uw koeriersdienst verbeteren. Als koerier of chauffeur komt u regelmatig in contact met gevaarlijke stoffen, bijvoorbeeld bij het vervoer van infectueuze stoffen of lithium batterijen. Volgens de wet moet u zijn opgeleid als u te maken met gevaarlijke stoffen, ook als het gaat om gelimiteerde hoeveelheden en gevaarlijke stoffen die vallen onder de zogeheten 1000 punten tabel. Wanneer u omgaat met gevaarlijke stoffen zonder de juiste ADR-opleiding loopt u een risico op hoge boetes van de ILT van persoonlijke aansprakelijkheid. Zonder opleiding kunt u bepaalde taken niet uitvoeren, of uw opdrachtgever moet andere vervoerders inschakelen of de juiste gevaarlijke stoffen hebben gevolgd. Zo kunt u opdrachten mislopen.

Voor uitgebreide informatie over de ERKEND KOERIER opleiding kunt u de website Dangerous Goods Online bezoeken. Deze website is ingericht met informatie over gevaarlijke stoffen vervoer en de juiste opleiding die u gevolgd moet hebben om deze stoffen te vervoeren onder het ADR.

U kunt hier online een ADR-opleiding volgen op adr-opleiding.com.