Loading...

ERKEND KOERIER

Bijna 25 jaar geleden behaalde SDX het certificaat ERKEND KOERIER, dé erkenning van kwaliteit en service in de vervoersbranche. In deze tijd stellen klanten en wetgeving hoge eisen aan vervoerders. Zo zijn koeriers vakkundig getraind door bewustwordingstrainingen, op gebied van veiligheidsadvies of vakbekwaamheid voor specifieke functies. 

Tijdens het trainingstraject komen belangrijke onderwerpen met betrekking tot gevaarlijke stoffen aan de orde. Door middel van opleidingen kunt u zich onderscheiden van uw concurrenten en uw koeriersdienst verbeteren. Als koerier of chauffeur komt u regelmatig in contact met gevaarlijke stoffen, bijvoorbeeld bij het vervoer van infectueuze stoffen of lithium batterijen. Volgens de wet moet u zijn opgeleid als u te maken heeft met gevaarlijke stoffen, ook als het gaat om gelimiteerde hoeveelheden en gevaarlijke stoffen die vallen onder de zogeheten 1000 punten tabel. Wanneer u omgaat met gevaarlijke stoffen zonder de juiste ADR-opleiding loopt u een risico op hoge boetes van de ILT voor bijvoorbeeld persoonlijke aansprakelijkheid. Zonder opleiding kunt u bepaalde taken niet uitvoeren, of uw opdrachtgever moet andere vervoerders inschakelen die wel de juiste gevaarlijke stoffen certificaten hebben. Zo kunt u opdrachten mislopen.

Voor uitgebreide informatie over de ERKEND KOERIER opleiding kunt u de website Dangerous Goods Online bezoeken. Deze website is ingericht met informatie over gevaarlijke stoffen vervoer en de juiste opleiding die u gevolgd moet hebben om deze stoffen te vervoeren onder het ADR.

U kunt hier online een ADR-opleiding volgen op adr-opleiding.com.