Loading...

MEDIA UITZENDINGEN

 

OPNAME 2020- EDITIE NL / RTL NIEUWS

In november 2020 is de hoop gevestigd op Pfizer, een coronavaccin dat wordt ontwikkeld in de VS. Hoe zit het met de distributie? Het middel moet bij -80 graden Celsius worden vervoerd en opgeslagen. Heeft Nederland in huis wat daarvoor nodig is? Bekijk het item: Vaccin vervoeren en opslaan bij -80 graden: hoe gaan we dat doen?

RTL 7

Aflevering 5 (2014) van Ondernemend Nederland is onder andere gewijd aan bijzonder vervoer en veranderingen in de koeriersmarkt. Iets vervoeren van A naar B lijkt zo vanzelfsprekend, maar in de realiteit is dat anders. Zeker wanneer u te maken heeft met bijzonder vervoer, zoals vervoer van gevaarlijke of kwetsbare stoffen.

In 2015 is SDX opnieuw gevraagd mee te werken aan een programma, het programma Doe Maar Duurzaam op RTL 7, hierbij ligt de focus op milieu, duurzaamheid en MVO. Het item is gemaakt bij ons op het bedrijf. De activiteiten die SDX heeft ontplooid met betrekking tot Erkend Koerier en haar specialistische dienstverlening zullen uitgebreid aan bod komen. 

 

VERANDERINGEN IN KOERIERSMARKT EN GEVAARLIJKE STOFFEN OPLEIDING

Door veranderingen op het gebied van de wetgeving is de behoefte ontstaan naar advies en gecertificeerde, functie-specifieke, gevaarlijke stoffen opleidingen. Als vervoerder kun je je onderscheiden door vakbekwaam te zijn, de juiste opleiding op zak te hebben en goede zorg te leveren aan het vervoer. Opdrachtgevers vragen om vervoerders die opgeleid en gecertificeerd zijn. Zonder opleiding loop je werk mis, riskeer je hoge boetes en ben je bovendien onverzekerd.

Een voorbeeld van een opleiding op maat is de functie-specifieke bewustwording die onder de naam Erkend Koerier is ondergebracht. Voor de koeriersbranche bestond er nog geen dergelijke opleiding. De functie-specifieke bewustwording is voor koeriers, planners en logistiek medewerkers. Belangrijk onderdeel is het samenbrengen van theorie en praktijk tijdens de opleiding, de theorie die je hebt geleerd moet je ook kunnen toepassen. De functie-specifieke bewustwording voorziet hierin door theorie en praktijk samen te brengen met behulp van praktijkvoorbeelden en handige tools.

 

BIJZONDER VERVOER VOOR DE MEDISCHE EN LEVENSMIDDELENSECTOR

De focus ligt bij bijzonder vervoer op de medische, chemische, farmaceutische en levensmiddelensector. Denk hierbij als het gaat om de gezondheidszorg bijvoorbeeld aan het vervoer van medische monsters. Dit type vervoer vraagt een andere aanpak dan gebruikelijk vervoer. Zoals de manier van verpakken, het reguleren van de temperatuur en het bijvoegen van de juiste documenten. Bij gevaarlijke stoffen vervoer dient men zich aan strikte regels te houden die wettelijk zijn vastgelegd. Voldoet het transport aan de regels en waar ligt de grens voor wat wel en niet mag? Hier is een groot gebrek aan kennis.

 

VRAGEN NAAR AANLEIDING VAN DE UITZENDING?

In de uitzending zijn de op deze pagina genoemde onderwerpen uitgebreid toegelicht. Wellicht spelen de onderwerpen die zijn behandeld in uw onderneming ook een rol.

Bent u benieuwd naar de veranderingen in de koeriersmarkt en de specialistische diensten die SDX levert? Of wilt u hier informatie over ontvangen? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

 

DOE MAAR DUURZAAM - RTL 7

Het televisieprogramma Doe Maar Duurzaam is een nieuw programma over ontwikkelingen en toepassingen die een duurzaam effect op de wereld hebben. Met onder andere aandacht voor medische ontwikkelingen, energie, wonen, ondernemen, bouw, milieu, voeding en vervoer. Onderwerpen waar SDX zich ook mee bezighoudt en bijbehorende bedrijfsprocessen die wij continu verbeteren om duurzaam te kunnen ondernemen.

Bent u benieuwd welke stappen SDX (al) onderneemt? Bekijk dan aflevering 13, seizoen 10 van 'Doe Maar Duurzaam' op RTL 7.

Uitzending gemist? De Aflevering 'Mobiliteit' van Doe Maar Duurzaam staat online.