Loading...

FORMALITEITEN

De belastingdienst heeft bepaalde eisen gesteld aan de in- en uitvoer van goederen en de daarbij behorende douanepapieren.

Deze douaneformaliteiten kunnen per bestemming aanzienlijk verschillen. Bij vervoer van bederfelijke producten is bijvoorbeeld een gezondheidsverklaring verplicht en bij een zending met waardevolle producten wordt een Eur 1 of 2 certificaat gevraagd. Verdere informatie over belangrijke douanepapieren vindt u hieronder. Kijk daarnaast ook naar onze verzendtips om beschadiging te voorkomen tijdens het transport en mogelijke douane vertraging te beperken. 

De Douane heeft bepaalde eisen gesteld aan de in- en uitvoer van goederen en bijbehorende douanedocumenten. Deze douaneprocedures verschillen per bestemming. Zo is bij het vervoeren van bederfelijke producten een gezondheidsverklaring vereist en voor goederen met waardevolle producten een attest van 1 of 2 euro. Zie hieronder voor meer informatie over belangrijke douanedocumenten. Bekijk ook onze verzendtips om schade tijdens verzending te voorkomen en mogelijke vertragingen bij de douane te beperken.

Bij de inklaring kan er vertraging ontstaan ​​doordat de douane moet controleren welke goederen het land binnenkomen. De douane kan bijvoorbeeld inspecties uitvoeren, vervolgens uw goederen openen en inspecteren. Door de juiste douanedocumenten aan de goederen toe te voegen, verkleint u de kans op vertragingen, wij weten welke douanedocumenten moeten worden bijgevoegd. Als u vragen of vragen heeft over douanedocumenten of douaneprocedures, neem dan gerust contact met ons op.

Inklaringen kunnen leiden tot vertraging, de douane moet namelijk controleren welke goederen het land binnenkomen. Zo kan de douane een visitatie uitvoeren, hierbij wordt uw zending opengemaakt en onderzocht. Door de juiste douanepapieren bij de zending te voegen verlaagt u de kans op vertraging, wij weten welke douanepapieren moeten worden bijgevoegd.

Neem gerust contact met SDX op voor overleg of vragen over de vereiste douanepapieren, of douaneformaliteiten.

Engelstalige commerciële factuur

commercial invoice klein

U dient de volledig ingevulde Engelstalige commerciële factuur verplicht bij uw zending te voegen als de bestemming buiten de Europese Unie ligt, behalve bij documenten waarvan het gewicht minder is dan één kilogram. De Engelstalige commerciële factuur bevat informatie als: contactgegevens, goederenomschrijving en de waarde van de zending.

Oorsprongsverklaring (EUR)

oorsprongsverklaring

Deze verklaring komt op de factuur (het is geen afzonderlijk document) en heeft hetzelfde doel als een Eur 1 certificaat. Gebruik de verklaring niet ter vervanging van een Eur 2 certificaat!

ATR document

ATR document

Als goederen vrijgesteld zijn van invoerrechten in Turkije wordt dit document bijgevoegd. Deze goederen vallen onder het ‘vrije verkeer’, omdat er al invoerrechten over zijn betaald.

Eur 1 certificaat en Eur 2 certificaat

EUR 1 certificaat

Dit document voegt u bij de zending als de goederen naar een land worden vervoerd waarmee handelsafspraken zijn gemaakt, zoals Italië of Turkije. De geadresseerde hoeft dan geen of minder invoerrechten te betalen. Heeft de zending een relatief lage waarde, dan maakt u gebruik van het Eur 2 certificaat.

Gezondheidsverklaring

gezondheidsverklaring

Deze verklaring is verplicht bij het vervoer van bederfelijke producten als levensmiddelen, bloembollen en zaden. De verklaring toont aan dat het product ‘gezond’ is. Bijvoorbeeld bloemzaden die vrij zijn van ziektekiemen voorzien van een handtekening van een plantendeskundige.

uploads/2021/06/formaliteiten-1110x700.jpg