Duurzaam ondernemen

SDX neemt duurzaam ondernemen serieus. Binnen de organisatie zijn wij continu bezig met het zoeken naar de balans tussen economische groei en het belang van mens, dier en milieu. Onze bedrijfsvoering is daarom ook ingericht op energiereductie, recycling en klimaatcompensatie. 

Energiereductie
Duurzaam ondernemen begint bij energiereductie, het belangrijkste dat een organisatie kan doen. Het energieverbruik reduceren betekent minder belasting voor het milieu. SDX is op verschillende manieren actief met het terugdringen van haar energieverbruik. Op de MVO pagina staat een uitgebreide toelichting over hoe wij energie reduceren en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Droogijs uit gerecycled CO2-gas
Het droogijs dat SDX gebruikt wordt uitsluitend geproduceerd uit gerecycled CO2-gas. Droogijs is een restproduct uit een chemische bewerking dat beschikt over goede koel- en vrieseigenschappen, zonder dat er een energiebron nodig is. Doorgaans wordt dit product beschouwd als afval, wij gebruiken droogijs echter ter vervanging van energie verbruikende middelen als koelunits en koel- en diepvriesvoertuigen.

100% Klimaatcompensatie op onze vestigingen
Klimaatcompensatie is het compenseren of neutraliseren van de CO2-uitstoot. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van brandstoffen of energie komt er extra CO2 in de lucht.
Als logistiek dienstverlener beseffen wij ons dat de CO2-uitstoot aanzienlijk is en het daarom een uitdaging is dit volledig te compenseren, bijvoorbeeld als het gaat om vervoer over de weg en door de lucht. Dit neemt niet weg dat er altijd mogelijkheden zijn om energieverbruik te compenseren, zoals het energieverbruik op onze vestigingen.

Op onze kantoorvestiging in De Meern zijn 20 zonnepanelen van 280 Watt vermogen geïnstalleerd en op de opslaglocatie in IJsselstein 44 zonnepanelen van 250 Watt, met een totale zonne-energie opbrengst van 17.000 kWh per jaar. Door deze investering werken wij op onze vestigingen 100% CO2-neutraal vanaf 2012. Een volgende stap in het verduurzamen van onze organisatie en het tegengaan van klimaatverandering. Begin 2016 is geinvesteerd in een automatische besparing op verbruik van energie op verlichting en kantoormachines.

Doe maar Duurzaam - RTL 7

Het televisieprogramma Doe Maar Duurzaam is een nieuw programma over ontwikkelingen en toepassingen die een duurzaam effect op de wereld hebben. Met onder andere aandacht voor medische ontwikkelingen, energie, wonen, ondernemen, bouw, milieu, voeding en vervoer. Onderwerpen waar SDX zich ook mee bezighoudt en bijbehorende bedrijfsprocessen die wij continu verbeteren om duurzaam te kunnen ondernemen.

Bent u benieuwd welke stappen SDX (al) onderneemt? Bekijk dan op zondag 26 juli om 10:00 uur de uitzending van 'Doe Maar Duurzaam' op RTL 7.

Uitzending gemist? De Aflevering 'Vervoer' van Doe Maar Duurzaam staat online.

 

Doe Maar Duurzaam logo