Droogijs bestellen of versturen

SDX verkoopt droogijs en koelelementen. Deze producten kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor medisch transport en levensmiddelen transport, maar ook voor droogijsstralen. U kunt bij ons een bestelling plaatsen of direct uit voorraad koelelementen en droogijs kopen.

Droogijs, koolzuursneeuw of koudijs is koolstofdioxide (CO2) in vaste vorm. De temperatuur van droogijs is ongeveer -79 graden Celsius en het is uitermate geschikt om lage temperaturen te bereiken. Bijkomend voordeel is dat droogijs niet smelt, het gaat van vaste vorm direct over in gas (sublimatie), zodat goederen niet vochtig worden. Specifieke informatie over de eigenschappen van droogijs kunt u vinden in het veiligheidsinformatieblad, ook wel MSDS - Material Safety Data Sheet genoemd. Aan elke gevaarlijke stof is een MSDS gekoppeld.

U kunt bij ons droogijs kopen vanaf 10 kilogram. Het is mogelijk om droogijs te bestellen en af te laten leveren op locatie, of u kunt direct droogijs kopen en afhalen bij onze vestiging in De Meern (Utrecht). Komt u droogijs kopen, dan graag van te voren even bellen of een bericht sturen. Uiteraard leveren wij ook bijpassende polystyreen verpakkingen als u hier zelf niet over beschikt.

Droogijs kan worden afgehaald op werkdagen tijdens kantoortijden: tussen 08:30 en 17:00 uur. Het is mogelijk om te betalen via een pinautomaat.

Overige toepassingen en veiligheid

Droogijs wordt ook gebruikt voor droogijsstralen. Dit is een methode voor het reinigen van bijvoorbeeld machines of het verwijderen van graffiti. De machine die wordt toegepast bij het droogijsstralen gebruikt een bepaald soort droogijskorrels. Het droogijs dat wij leveren kan in elke gewenste maat worden besteld en is dus ook geschikt voor droogijsstralen.

Het is daarnaast mogelijk om droogijs platen te bestellen met een kunststof omhulsel, de inhoud van de zending komt zo niet in contact met het droogijs. Het droogijs zorgt in deze variant voor langdurige koeling. Langer dan bijvoorbeeld koelelementen, omdat de droogijs plaat als één compact geheel minder snel zijn koeleigenschappen verliest dan een koelelement dat kleiner is en minder compact.

Op de volgende website staat een handleiding voor het veilig behandelen van droogijs, bijvoorbeeld te gebruiken bij het verpakken van voedsel. Of bekijk de belangrijskte veiligheidsinstructies bij het gebruik van droogijs in één duidelijk overzicht.

                              droogijs pellets

Cold packs

Zendingen die gekoeld moeten blijven tijdens het transport, bijvoorbeeld bij levensmiddelen vervoer of het transport van medisch materiaal, kunnen ook met onze cold packs en polystyreen verpakkingen op de juiste temperatuur worden gehouden. Wij leveren verschillende soorten koelelementen (cold packs) voor elk type zending.

Webshop

Wilt u graag cold packs of droogijs kopen of bestellen? Neem dan gerust contact op, of bekijk de webshop.