SDX vrachtbrief

In de vrachtbrief worden de vervoerscondities schriftelijk vastgelegd. Onder andere staan in het vervoersdocument; soort verpakking, waarde, inhoud en hoeveelheid, het laadadres en het losadres vermeld. SDX heeft een eigen papieren vrachtbrief of een digitale vrachtbrief, die aansluiten op de FENEX voorwaarden. Hieronder volgen enkele instructies om de vrachtbrief correct in te vullen. 

De SDX vrachtbrief is ingedeeld in zes tekstvakken. Per tekst vak kunt u nagaan welke gegevens er ingevuld dienen te worden. De gedrukte versie bestaat uit vier vellen, zodat alle betrokken partijen een kopie ontvangen.

Neem gerust contact met ons op als u vrachtbrieven wilt ontvangen, of vragen heeft over het invullen van de vrachtbrief.

SDX vrachtbrief

 

 

 

 

 

 

1. Afzender

SDX vrachtbrief - afzender

Vul hier de gegevens van de afzender in. Vermeld s.v.p. ook een kostenplaatsnummer of referentienummer dat op de factuur moet komen te staan.

 

 

 2. Geadresseerde

SDX vrachtbrief - geadresseerde

Vul de gegevens van de geadresseerde in. Vergeet hierbij niet de contactpersoon en het telefoonnummer te noteren.

 

 

 3. Goederen 

SDX vrachtbrief - goederen

Geef een duidelijke goederenomschrijving met; wat er vervoert dient te worden, het aantal goederen, het gewicht en de afmetingen.

 

 4. Diensten

SDX vrachtbrief - diensten

De dienst die gekozen wordt is afhankelijk van de snelheid waarmee de zending afgeleverd moet worden. Courier betekent dat een directe koerier wordt ingezet. Bij Express en Economy wordt de zending overnight verstuurd, met bijbehorende overkomstduur. Vink bij opties extra eigenschappen aan als die van toepassing zijn, of vul deze in.

 

 5. Speciale afleverinstructie

SDX vrachtbrief - speciale afleverinstructieIn dit tekst vak kan extra informatie worden geplaatst. Bijvoorbeeld de instructie om op de afdeling af te leveren of een tweede contactpersoon.

 

 6. Handtekening

SDX vrachtbrief - handtekening

Handtekeningen van de betrokken partijen. Alle betrokken partijen dienen voor de zending te tekenen. Zodoende is altijd bekend door wie en op welk moment er getekend is.