Loading...

GECONDITIONEERDE OPLOSSINGEN

SDX BV is leverancier van gevalideerde verpakkingen, voor droogijs (UN 1845) en koelelementen, maar ook toepassingen voor kamertemperatuur, zoals verpakkingen voor 15 tot 25 graden Celsius. Deze producten kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor medisch transport en voedingsmiddelen vervoer. Droogijs kunt u bijvoorbeeld ook gebruiken voor droogijsstralen, rook of gevroren toepassingen. U kunt bij ons een bestelling plaatsen of direct uit voorraad koelelementen en droogijs kopen. U kunt ook droogijs en polystyreen dozen bestellen in de SDX webshop.

TEMPERATUURBEWAKING

Wilt u er zeker van zijn dat de grenswaarden tijdens het transport niet zijn overschreden, dan kunt u kiezen voor het bijvoegen van een gevalideerde temperatuurlogger. De temperatuurlogger kan ingesteld worden met de gewenste grenswaarden en er is een alarmfunctie als één van de grenswaarden wordt overschreden. Uiteraard is het ook mogelijk om een ​​logger te leveren op verzoek. 

DROOGIJS

Droogijs (UN1845), ook wel koudijs of koolzuursneeuw genoemd, is koolstofdioxide (CO2) in vaste vorm. De temperatuur van droogijs is ongeveer -79 graden Celsius en droogijs is uitermate geschikt om lage temperaturen te bereiken en te behouden. Bijkomend voordeel is dat droogijs niet smelt, het gaat van vaste vorm direct over in gas (sublimatie), zodat goederen niet vochtig worden. Specifieke informatie over de eigenschappen van droogijs kunt u vinden in het veiligheidsinformatieblad, ook wel MSDS - Material Safety Data Sheet genoemd. U kunt op de volgende pagina online een Material Safety Data Sheet (MSDS) downloaden of inzien. Aan elke gevaarlijke stof is een MSDS gekoppeld.

U kunt bij ons droogijs kopen vanaf 10 kilogram met of zonder piepschuim doos. Het is mogelijk om droogijs te bestellen en af ​​te laten leveren op locatie, of u kunt direct droogijs kopen en afhalen bij onze vestiging in De Meern (Utrecht). Komt u droogijs kopen, dan graag van tevoren even bellen of een bericht sturen. Uiteraard leveren wij ook bij geschikte polystyreen verpakkingen als u hier zelf niet over beschikt. Droogijs kan worden afgehaald op werkdagen, tijdens kantoortijden: tussen 08:30 en 17:00 uur. Het is mogelijk om te betalen via een pinautomaat.

Zendingen die gekoeld moeten blijven tijdens het transport, bijvoorbeeld bij levensmiddelen vervoer of het transport van medisch materiaal, kunnen ook met onze cold packs en polystyreen verpakkingen op de juiste temperatuur worden gehouden. Wij leveren verschillende soorten koelelementen (cold packs) voor elk type zending.

OVERIGE TOEPASSINGEN EN VEILIGHEID

Droogijs kan ook worden gebruikt voor droogijsstralen. Dit is een methode voor het reinigen van bijvoorbeeld machines of het verwijderen van graffiti. De machine die wordt toegepast bij het droogijsstralen gebruikt een bepaald soort droogijs korrels. Het droogijs dat wij leveren kan in elke gewenste maat worden besteld en is dus ook geschikt voor droogijsstralen. 

Het is ook mogelijk om droogijs platen te bestellen met een kunststof omhulsel, de inhoud van de zending komt zo niet in contact met het droogijs. Het droogijs zorgt in deze variant voor langdurige koeling. Langer dan bijvoorbeeld koelelementen, omdat de droogijs plaat als één compact geheel minder snel zijn koeleigenschappen verliest, een koelelement is kleiner en minder compact. Via onderstaande button kunt u instructies voor het veilig behandelen van droogijs bekijken, bijvoorbeeld te gebruiken bij het verpakken van voedsel op droogijs:

 

veiligheidsinstructies omgaan met droogijs

U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen voor de verschillende mogelijkheden.

Thermometer-geconditioneerde-opslag.jpg