Loading...

Zendingen-in-de-laadruimte-van-een-vliegtuig.jpg

LUCHTVRACHT VERVOER

Luchtvrachtexpediteurs zijn de intermediairs tussen klanten en luchtvaartmaatschappijen. U kunt als klant niet rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij boeken, dit moet altijd via een luchtvrachtexpediteur die is aangesloten bij IATA (International Air Transport Association).

SDX LUCHTVRACHTEXPEDITEUR

Net als het wegtransport bemiddelen luchtvrachtexpediteurs tussen de klant en verschillende vervoerders (in dit geval luchtvaartmaatschappijen). Maar de luchtvrachtagent doet meer, hij kan ook de goederen verzekeren, douanedocumenten opmaken en zorgen voor het juist opmaken van de luchtvrachtbrief. Zo zorgt de luchtvrachtagent er bijvoorbeeld ook voor dat de vracht op tijd wordt opgehaald en afgeleverd bij de luchtvrachtafhandelaars op de luchthaven. Een goede luchtvrachtagent selecteert op verschillende punten een luchtvaartmaatschappij. Hij moet rekening houden met de gewenste levertijd en controleren of de luchtvaartmaatschappij genoeg ruimte heeft op de vlucht die hij wil boeken.

Medewerkers van SDX zijn IATA opgeleid, bijvoorbeeld voor het correct verpakken van zendingen en het opmaken van vrachtpapieren. Als onafhankelijk logistiek intermediair werken wij uitsluitend samen met diverse betrouwbare luchtvracht partners, wereldwijd.