Loading...

ADR bewustwording ERKEND KOERIER

Bijna 30 jaar geleden behaalde de oprichter van SDX het certificaat ERKEND KOERIER, indertijd dé erkenning van kwaliteit en service in de vervoersbranche. In huidige tijd stellen klanten en wet- en regelgeving steeds hogere eisen aan vervoerders. Zo zijn er koeriersdiensten die vakkundig getraind worden door ADR en HACCP bewustwordingstrainingen, op gebied van veiligheid of vakbekwaamheid voor specifieke functies. Het is mogelijk om als koerier of chauffeur gebruik te maken van de ADR bewustwording van ADR-Opleiding.com van Dangerous Goods Online BV. 

Tijdens een trainingstraject komen belangrijke onderwerpen met betrekking tot gevaarlijke stoffen aan de orde. Denk aan voorschriften, beveiliging, veiligheid en screening. Door middel van opleidingen kan SDX zich onderscheiden van de concurrenten en als koeriersdienst nog verder verbeteren. Als koerier of chauffeur komen wij regelmatig in contact met gevaarlijke stoffen, bijvoorbeeld dan aan het volgende: bij het vervoer van infectueuze stoffen of lithium batterijen. Volgens de wet moeten wij zijn opgeleid als wij te maken krijgen met gevaarlijke stoffen, ook als het gaat om gelimiteerde hoeveelheden en gevaarlijke stoffen die vallen onder de zogeheten 1000 punten tabel.

Wanneer wij omgaan met gevaarlijke stoffen zonder de juiste ADR opleiding lopen wij en u een risico op hoge boetes van de ILT voor bijvoorbeeld persoonlijke aansprakelijkheid. Zonder opleiding kunnen er bepaalde taken niet worden uitgevoerd, en opdrachtgever moet andere vervoerders inschakelen die wel de juiste gevaarlijke stoffen certificaten hebben. Zo kunt geen opdrachten mislopen met SDX Bijzonder Vervoer.

Voor uitgebreide informatie over de ERKEND KOERIER opleiding kunt u de website Dangerous Goods Online bezoeken. Deze website is ingericht met informatie over gevaarlijke stoffen vervoer en de juiste opleidingen die u kunt volgen om gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren volgens de ADR wet- en regelgeving.

U kunt hier online een ADR opleiding volgen op Dangerous Good Oline.

uploads/2022/03/Erkend-koerier-logo-op-bestelbus-1110x1480.jpg