Loading...

Laboratorium-samples-onderzoeken.jpg

KLINISCHE, MEDISCHE EN DIAGNOSTISCHE LOGISTIEK

Logistiek en vervoer van medische monsters, zoals: clinical trials, bloedbuisjes, ziekenhuismateriaal en overig materiaal. De logistiek en transport van dit materiaal is wettelijk gereguleerd. SDX bespaart u tijd, geld en kans op mogelijke vertragingen of boetes. U kunt dit simpel oplossen door uw medische logistiek uit te besteden aan SDX. Denk aan ADR en IATA wetgeving, opleiding, advies, logistiek, transport, droogijs, UN-verpakkingen en geconditioneerde en temperatuur gereguleerde opslag.

VERPAKKEN EN TRANSPORT VAN UW KLINISCHE TRIALS

Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van verschillende modaliteiten, volgens ADR, IMDG-code en IATA. Ons specialisme is transport, medische verpakkingen, opleidingen en advies. Wij kunnen u informeren over het classificeren van pathologisch materiaal, clinical trials, diagnostisch materiaal of overige medische samples. 

Alle zorg voor uw geconditioneerde transport, gevaarlijke stoffen zendingen (zoals infectueuze stoffen) en het vervoer van farmaceutische, klinische of medische trials wordt u uit handen genomen.

MEDISCHE SAMPLES EN COVID-19 TESTEN

Het transport van Covid-19 testen is wettelijk gereguleerd. Volgens het ADR en wet- en regelgeving worden deze stoffen geclassificeerd in de klasse 6.2. Er is in het DGR / ADR / IATA een vrijstelling voor bepaalde stoffen, namelijk voor de UN3373 Biologische stof categorie B, dit geldt ook voor het verpakken en versturen van Coronatesten die hieronder vallen.

Bespaar tijd, geld en kans op mogelijke vertragingen.

Alle zorg wordt u direct uit handen genomen door onze ervaren medewerkers die zijn opgeleid om uw medische logistiek te kunnen en mogen verzorgen. Dit houdt in; medisch transport, opslag, handling, douaneformaliteiten, verpakken, gevalideerde en medische verpakkingen, polystyreen dozen, droogijs en coldpacks en temperatuur monitoring. Daarnaast dient een sealbag 95 kPa druk getest en absorptie materiaal te worden gebruikt en een degelijke buitenverpakking, zoals een UN3373 medische verpakking van SDX. Verder moet u denken aan het correct opmaken van het vervoersdocument of een vrachtbrief. Voor al deze zaken zijn wij gecertificeerd en beschikken wij over ruime ervaring en kennis.