Loading...

KLINISCHE, MEDISCHE EN DIAGNOSTISCHE LOGISTIEK

Logistiek en vervoer van medische monsters, zoals: clinical trials, bloedbuisjes, ziekenhuismateriaal en overig materiaal. De logistiek en transport van dit materiaal is wettelijk gereguleerd. SDX bespaart u tijd, geld en kans mogelijke vertragingen of boetes. U kunt dit simpel oplossen door uw medische logistiek uit te besteden aan SDX. Denk aan ADR en IATA wetgeving en opleiding, advies, logistiek, transport, droogijs, UN-verpakkingen en geconditioneerde en temperatuur gereguleerde opslag.

COVID-19 TRIALS

Het transport van Covid-19 testen, klinische trials, bloedbuisjes, ziekenhuismateriaal en andere clinical trials is wettelijk gereguleerd.  Volgens ADR en wet- en regelgeving worden deze stoffen geclassificeerd in de klasse 6.2. Er is in het DGR / ADR / IATA een vrijstelling voor bepaalde stoffen, namelijk voor de UN3373 Biologische stof categorie B, dit geldt ook voor het verpakken en versturen van Coronatesten die hieronder vallen.

Bespaart tijd, geld en kans op mogelijke vertragingen

Alle zorg wordt u direct uit handen genomen door onze ervaren medewerkers die zijn opgeleid om uw medische logistiek te kunnen en mogen verzorgen. Denk aan medisch transport, opslag, handling, douaneformaliteiten, verpakken, gevalideerde en medische verpakkingen, polystyreen dozen, droogijs en temperatuur monitoring. Voor al deze zaken zijn wij gecertificeerd en beschikken wij over ruime ervaring en kennis.
 

VERPAKKEN, OPLEIDEN EN TRANSPORT VAN UW KLINISCHE TRIALS 

Er zijn wettelijke regels verbonden aan het behandelen, verpakken en vervoeren van COVID-19 testen, dat staat vermeld in het ADR en de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen. Zo moet een afgenomen SARS-CoV-2 test worden geclassificeerd als "UN 6.2 vrijstelling UN 3373" worden verpakt volgens P650.

Verder moet u denken aan het correct opmaken van het vervoersdocument of een vrachtbrief. Daarnaast dient een sealbag 95 kPa druk getest en absorptie materiaal te worden gebruikt en een degelijke buitenverpakking, zoals een UN3373 medical pack van SDX.

Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van verschillende modaliteiten, volgens ADR, IMDG-code en IATA. Ons specialisme ligt op het gebied van transport, medische verpakkingen, opleidingen en advies. Wij kunnen u informeren over het classificeren van pathologisch materiaal, clinical trials, diagnostisch materiaal of overige medische samples. Alle zorg voor uw geconditioneerde transport, gevaarlijke stoffen zendingen en het vervoer van farmaceutische, klinische of medische trials wordt u uit handen genomen.

 

uploads/2022/03/Laboratorium-samples-onderzoeken-1110x744.jpg