Loading...

Lab-samples.jpg

MEDISCH TRANSPORT

Transport van medisch materiaal als; diagnostisch materiaal, biologische monsters, infectueuze stoffen of klinische trials en studies, kunnen wij op verschillende manieren voor u regelen, bijvoorbeeld met een medische koerier.

Vooral als het gaat om infectueuze stoffen, microbiologische stoffen, klinisch onderzoek, of medisch materiaal is er extra aandacht en zorgvuldigheid gevraagd voor verpakking en transport volgens wet- en regelgeving. Dit betekent dat er specialisme geboden moet worden als er bijvoorbeeld geconditioneerde medische monsters, of geneesmiddelen volgens GDP (Good Distribution Practice) dienen te worden verzonden. Hiervoor kunnen wij u verschillende diensten aanbieden volgens de juiste certificeringen en actuele wet- en regelgeving op het gebied van ADR, DGR en GDP.

De SDX koerier komt persoonlijk de zending bij u ophalen en levert deze vervolgens persoonlijk af op de juiste afdeling. Dit geeft u de zekerheid dat de zending bij de juiste persoon en op tijd wordt afgeleverd. Mag de zending er iets langer over doen of zijn de kosten belangrijker dan de aflevertijd, dan zijn er verschillende andere oplossingen mogelijk. Zowel nationaal als internationaal transport met een expres of economy service, maar ook een tijdslevering de volgende dag.

Daarnaast kunt u uw medisch materiaal door ons te laten verpakken en klaarmaken voor geconditioneerd vervoer. Dit varieert van gekoeld diagnostisch materiaal met coldpacks, tot diepgevroren laboratorium samples op droogijs in speciale gevalideerde verpakkingen. De medische koerier neemt de juiste verpakkingen, droogijs of coldpacks mee bij het ophalen van het medisch materiaal en zorgt ervoor dat de zending op de juiste manier wordt verpakt. Vervolgens zorgen wij ervoor dat uw zending gedurende het gehele transport geconditioneerd blijft, op de juiste temperatuur en desgewenst met temperatuur monitoring. Of dit nu een directe rit betreft met een medische koerier, of een zending die overnight naar een nationale of internationale bestemming wordt verstuurd.