Bijzonder vervoer

Als u geconditioneerde, gevaarlijke, medische of levensmiddelen zendingen wilt versturen naar bestemmingen over de hele wereld, dan heeft u wellicht vragen als:

  • Kan ik mijn medische zending naar de betreffende bestemming sturen?
  • Hoe zit het met gevaarlijke stoffen en vervoersdocumenten?
  • Hoe kan ik vertraging bij de douane zoveel mogelijk beperken als ik levensmiddelen wil versturen?

Voor deze verschillende soorten specialistische opdrachten zijn wij gecertificeerd om het transport voor u te kunnen uitvoeren.

Voor advies over geconditioneerde, gevaarlijke stoffen, complexe of tijdkritische zendingen en importzendingen staan wij u ook graag te woord. Uiteraard is het tevens mogelijk douaneformaliteiten te laten regelen, zoals tijdelijke in- en uitvoer, BTW en invoerrechten of het opmaken van een commercial invoice

Voor meer informatie kunt u de bijzonder vervoer brochure bekijken.

 

droogijs verpakking met medische sample en gevaarsetiketten

Medisch transport

Gespecialiseerde logistieke diensten voor o.a. pathologisch materiaal van klasse 6.2 Infectueuze stoffen, categorie A (UN 2814) en B (UN 3373) en geconditioneerde medische samples kunnen wij voor u verzorgen. Hieronder vallen; bloed, ziekenhuisafval, onderzoeksmateriaal, besmettelijke ziekten, biologische of diagnostische samples en urine.

Voor het transport maken wij gebruik van verpakkingen conform wet- en regelgeving zoals gesteld in de IATA Dangerous Goods Regulations (DGR 2018). Onder andere bij het transport van klinische trials en HOVON-studies voor ziekenhuizen en laboratoria wordt gebruik gemaakt van speciaal ontwikkelde medische verpakkingen.

U kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden voor uw medisch vervoer. Bijvoorbeeld geconditioneerd transport, gekoeld, gevroren of diepgevroren. Zowel nationaal als internationaal, import en export. De mogelijkheden staan gespecificeerd op de medisch vervoer pagina.

Indien gewenst zijn er mogelijkheden tot outsourcing van opgeleid en gescreend personeel en uitrusting van het wagenpark, of advies over bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen. Bekijk de diverse mogelijkheden op de SDX Consultancy website.

 

reageerbuisjes

Food samples versturen

Heeft u bijvoorbeeld een food sample dat u naar een klant wilt sturen en is het een bederfelijk product, dan kunt u kiezen voor geconditioneerd transport volgens de HACCP hygiënecode richtlijnen. Als Erkend Agent zijn wij bevoegd om dit type transport te mogen uitvoeren.

Het transport kan worden uitgevoerd door gebruik te maken van één van onze verpakkingen, zoals isolerende polystyreen (EPS) verpakkingen, in combinatie met droogijs of cold packs. Er zijn verschillende typen levensmiddelen transport mogelijk, u kunt de mogelijkheden bekijken op de levensmiddelen vervoer pagina.

Sinds 2017 zijn wij ook in het bezit van een ISO-certificaat.

 

frietjes

Gevaarlijke stoffen vervoer

SDX BV is gecertificeerd intermediair en Erkend Agent. Dit houdt in dan wij beschikken over een B-erkenning voor het vervoer van gevaarlijke stoffen door de lucht en over de weg. Deze erkenning geeft ons de bevoegdheid om gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren. 

Bij gevaarlijke stoffen transport geldt dat onder andere een correcte UN verpakking wordt gebruikt en de juiste etiketten en documenten moeten zijn bijgevoegd. Daarnaast dienen medewerkers de juiste ADR opleiding te hebben gevolgd volgens de Dangerous Goods Regulations (DGR). U kunt over dit transport extra informatie vinden op de pagina gevaarlijke stoffen vervoer.

 

verschillende soorten gevaarsetiketten voor gevaarlijke stoffen vervoer