Medisch vervoer voor ziekenhuizen, klinieken en laboratoria

Medisch vervoer vraagt extra aandacht en zorg. Dit betekent dat er een specifieke oplossing geboden dient te worden als er bijvoorbeeld geconditioneerde medische samples, of geneesmiddelen volgens de GDP (Good Distribution Practice) richtlijnen moeten worden getransporteerd. Hiervoor kunnen wij u passende oplossingen aanbieden met de benodigde certificeringen, zoals ADR en GDP.

Medisch transport van medische materiaal als; diagnostisch materiaal, biologische samples, infectueuze stoffen of bijvoorbeeld klinische trials en studies, kunnen wij op verschillende manieren voor u regelen. De medische koerier komt de zending persoonlijk bij u ophalen en levert deze vervolgens direct persoonlijk af. Dit geeft u de zekerheid dat de zending bij de juiste persoon - op tijd - wordt afgeleverd. Hoeft de zending niet direct afgeleverd te worden dan zijn er verschillende andere oplossingen mogelijk, zowel nationaal als internationaal. Zoals een tijdslevering de volgende dag.

Het is ook mogelijk uw medisch materiaal door ons te laten verpakken en klaar te maken voor geconditioneerd vervoer. Dit varieert van gekoeld diagnostisch materiaal met coldpacks tot diepgevroren laboratorium samples op droogijs. De medische koerier neemt de benodigde verpakkingen, droogijs en coldpacks mee bij het ophalen van het medisch materiaal en zorgt ervoor dat de zending op de juiste manier is verpakt. Vervolgens zorgen wij ervoor dat uw zending gedurende het gehele transport geconditioneerd blijft, op de juiste temperatuur. Bij een directe rit met een medische koerier, of als de zending overnight naar een nationale of internationale bestemming wordt verstuurd.

Verpakken, etiketteren en aanvullende diensten

Volgens de internationale richtlijnen dient diagnostisch materiaal op de juiste wijze verpakt en geëtiketteerd te zijn tijdens het medisch transport. Bijvoorbeeld als het gaat om een UN 3373 Biologische stof - Categorie B. Wij zijn gecertificeerd om het verpakken, etiketteren en transport voor u uit te voeren. De bijbehorende diensten staan hieronder weergegeven:

bloed verzamelbuisjes