Medisch vervoer voor ziekenhuizen, klinieken en laboratoria

Vooral als het gaat om infectueuze, micro-biologische stoffen, klinisch onderzoek, of medisch materiaal vereisen extra aandacht en zorgvuldigheid als het gaat om verpakking en transport volgens wetgeving. Dit betekent dat er een specifieke oplossing geboden dient te worden als er bijvoorbeeld geconditioneerde medische samples, of geneesmiddelen volgens de GDP (Good Distribution Practice) richtlijnen moeten worden getransporteerd. Hiervoor kunnen wij u passende oplossingen aanbieden met de benodigde certificeringen volgens actueke wet-en regelgeving op gebied van ADRDGR en GDP.

Medisch transport van medische materiaal als; diagnostisch materiaal, biologische samples, infectueuze stoffen of bijvoorbeeld klinische trials en studies, kunnen wij op verschillende manieren voor u regelen. De koerier komt de zending persoonlijk bij u ophalen en levert deze vervolgens direct persoonlijk af. Dit geeft u de zekerheid dat de zending bij de juiste persoon - op tijd - wordt afgeleverd. Hoeft de zending niet direct afgeleverd te worden dan zijn er verschillende andere oplossingen mogelijk, zowel nationaal als internationaal. Zoals een tijdslevering de volgende dag.

Het is ook mogelijk uw medisch materiaal door ons te laten verpakken en klaar te maken voor geconditioneerd vervoer. Dit varieert van gekoeld diagnostisch materiaal met coldpacks, op kamertemperatuur met speciale gevalideerde verpakkingen tot diepgevroren laboratorium samples op droogijs. De medische koerier neemt de benodigde verpakkingen, droogijs en coldpacks mee bij het ophalen van het medisch materiaal en zorgt ervoor dat de zending op de juiste manier is verpakt. Vervolgens zorgen wij ervoor dat uw zending gedurende het gehele transport geconditioneerd blijft, op de juiste temperatuur. Bij een directe rit met een medische koerier, of als de zending overnight naar een nationale of internationale bestemming wordt verstuurd.

Verpakken, etiketteren en aanvullende diensten

Volgens de internationale richtlijnen dient biologisch, diagnostisch of pathalogisch materiaal op de juiste wijze verpakt en geëtiketteerd te zijn tijdens het medisch vervoer. Bijvoorbeeld als het gaat om een UN3373 Biologische stof - Categorie B. Wij zijn gecertificeerd om het verpakken, etiketteren en transport voor u uit te voeren. De bijbehorende biological services en diensten staan hieronder weergegeven:

  • verpakken
  • etiketteren
  • documentatie
  • droogijs toevoegen
  • coldpacks toevoegen
  • opleidingen verzorgen op gebied van gevaarlijke stoffen ADR
  • advies en audits
  • douanepapieren opmaken

bloed verzamelbuisjes