Biological services

Door samenwerking tussen SDX BV en Bio-Bottle.com uit Nieuw-Zeeland is er in 2014 een unieke dienstverlening tot stand gekomen, biological services. Hierdoor is het mogelijk om een uitgebreid assortiment speciaal ontwikkelde medische gevalideerde geconditioneerde verpakkingen en droogijs aan te bieden en medisch transport te verzorgen onder alle mogelijke condities.

Alle Bio-Bottle producten zijn 100% recyclebaar en door het toepassen van nieuwe technologie is het gebruik van droogijs niet per se nodig, onder andere voor bestemmingen waar naartoe geen droogijs zending mag worden verstuurd. Het transport met deze medische verpakkingen valt niet onder gevaarlijke stoffen vervoer, bij droogijs is dit wel het geval. Op aanvraag kan ook een validatierapport worden verkregen voor de Bio-Bottle medische verpakkingen.

U kunt alle producten bekijken in de Bio-Bottle webshop.

Bio-Bottle Logo

Transport zonder droogijs

De nieuwe revolutionaire Bio-Bottle medische gevalideerde verpakkingen zijn speciaal gemaakt voor het transport van klasse UN 6.2 stoffen van de categorie A en B; biologische stoffen of klinisch chemische samples van laboratoria, ziekenhuizen, klinieken en andere instellingen.

Tevens zijn deze medische verpakkingen de grootste druk geteste en UN goedgekeurde verpakkingen op de wereldwijde markt. Zonder gebruik te maken van droogijs is het nu mogelijk om zendingen tot 100 uur gevalideerd op de juiste temperatuur te houden met de Bio-Freeze, Ultra-Freeze of Max-Freeze. 

Met deze medische verpakkingen worden uw zendingen onder dezelfde condities verstuurt als zendingen die op droogijs zijn verpakt.

Clinical trails

Covid-19 testen, klinische trials, bloedbuisjes, ziekenhuismateriaal en ander clinical trail of kankerstudies zijn wettelijk gereguleerd. Volgens ADR en wet- en regelgeving worden deze stoffen geclassificeerd in de klasse 6.2. Er is in het DGR/ADR/IATA een vrijstelling voor bepaalde stoffen, namelijk UN3373 Biologische stof categorie B. Dat geldt ook voor het verpakken en versturen van Corona-testen.

SDX bespaart u tijd, geld en kans op boetes.
U kunt dit simpel oplossen door de medische logistiek uit te besteden aan SDX BV. Alle zorg wordt u direct uit handen genomen door ons. Denk aan medisch transport, opslag, handling, douaneformaliteiten, verpakken, gevalideerde en medische verpakkingen, polystyreen dozen, droogijs en temperatuurloggers.

Verpakken, opleiden en transport van uw clinical trails, corona

Er zijn wettelijk regels verbonden aan het behandelen, verpakken en vervoer van Cov-19 testen, dat staat vermeld in het ADR en Wet vervoer gevaarlijke stoffen. Zo moet een afgenomen Sars2cov-19 test worden geclassificeerd als UN6.2 vrijstelling UN3373 worden verpakt volgens P650.

Voor verschillende modaliteiten, volgens ADR, IMDG-code en IATA. Specialisme ligt op het gebied van transport, medische verpakkingen, opleidingen en advies. Wij kunnen u informeren over het classificeren van pathogeen materiaal, clinical trail, diagnostisch materiaal of overige biopten samples. Alle zorg voor uw geconditioneerde, drrogijs, farmaceutische, klinische trails, medische trails, gevaarlijke stoffen wordt u uit handen genomen.

Aan het vervoer zijn regels verbonden, bijvoorbeeld zoals de opmaak van een correct vervoersdocument of een vrachtbrief met de juiste informatie te vermelden. Ook een dient een druk getest 95kPa seal bag en absorptie materiaal te worden gebruikt voor het verpakken en een degelijke buitenverpakking te worden gebruikt zoals een bijvoorbeeld zoals een UN3370 med pack van SDX.

SDX is uw partner voor vervoer, advies, opslag, handling, douaneformaliteiten, verpakkengevalideerde en medische verpakkingen, polystyreen dozen, droogijs en temperatuurloggers.