Loading...

HISTORIE VAN DE AFGELOPEN 22 JAAR

SDX BV is in 1999 opgericht door twee voormalig werknemers van een grote internationale speler op de expresmarkt en uitgegroeid tot volwaardig logistiek dienstverlener. In deze markt was indertijd vraag naar gespecialiseerde vervoerspartners voor 'bijzondere' zendingen, bijvoorbeeld voor geconditioneerde en tijd kritische zendingen. Special Delivery eXchange V.O.F. voldeed destijds al aan deze vraag.

In 2005 is één van de vennoten, de heer Nieuwenhuis, alleen verder gegaan. De naam Special Delivery eXchange V.O.F. is overgegaan in SDX B.V. Er werd een duidelijke nieuwe koers ingeslagen. Dankzij de juiste scholing van de medewerkers kon SDX zich verder specialiseren in geconditioneerd vervoer en gevaarlijke stoffen vervoer. Sinds medio 2012 is SDX Consultancy BV opgericht, met als doel opdrachtgevers nog beter te kunnen informeren over DGR (Dangerous Goods Regulations) wet- en regelgeving, voor verschillende modaliteiten zoals ADR, IMO en IATA.

Vanaf 1 oktober 2014 is de bio-bottle webshop online gegaan. Door samenwerking met Bio-Bottle uit Nieuw-Zeeland is er een compleet assortiment beschikbaar voor de biomedische branche, bijvoorbeeld voor ziekenhuizen, farmaceuten en laboratoria. Ons streven is een zo compleet mogelijk assortiment van diensten en producten aan te bieden dat aansluit op de wensen van de opdrachtgever. Daarnaast is ons doel verdere specialisatie in de medische en voedingsmiddelen sector om zo een optimale service tegen marktconforme tarieven aan te kunnen bieden. 

In 2021 is SDX uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de internationale vervoersmarkt voor hoogwaardig vervoer van onder andere; geconditioneerde, tijdkritische medische-, voedingsmiddelen- en gevaarlijke stoffen zendingen. Door het aanbieden van aanvullende diensten zoals advies, opleiding, verpakkingen, conditionering, opslag, verpakken en labelen, heeft SDX zich ontwikkeld tot een belangrijke spelers op het gebied van specialistische logistiek. Hierbij staan kwaliteit en service na ruim 22 jaar nog altijd hoog in het vaandel!