Loading...

MVO

Door continu de balans te zoeken tussen economische groei en het belang van mens, dier en milieu zorgt SDX ervoor dat zij maatschappelijk verantwoord onderneemt. Hierin gaat SDX BV een stap verder dan de wet- en regelgeving ons voorschrijft. Dit is terug te zien in de verschillende facetten van onze bedrijfsvoering door maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Wagenpark

Onze bedrijfswagens hebben motoren die minimaal voldoen aan de EURO 5 en streven naar EURO 6 norm. Dit is een norm die de EU toekent aan motoren op het gebied van emissie-eisen. Gecombineerd met Het Nieuwe Rijden zorgt dit ervoor dat er zowel zuinig als milieubewust wordt gereden door chauffeurs. Bovendien wordt er enkel gebruik gemaakt van partners die ook bewust CO2-neutraal willen werken. Samen met deze partners wordt het transport zo goed mogelijk gecombineerd. Dit geeft een hoger gemiddelde beladingsgraad van voertuigen en uiteindelijk zichtbaar in minder gereden kilometers. Op die manier wordt er niet alleen kostenefficiënt gewerkt, ook het milieu wordt minder belast met kooldioxide, fijnstof en stikstof uitstoot.

Kantoor

Een belangrijk doel is het zoveel mogelijk reduceren van de papierstroom. Waar het kan digitaliseren wij documenten, zodat deze niet uitgeprint hoeven te worden. Voorbeelden zijn de digitale factureren die wij per 1 juli 2016 versturen en het stimuleren van het digitaal plaatsen van orders, via internet of e-mail, in plaats van per fax. Daarnaast worden energiezuinige computers gebruikt en is er energiebesparende verlichting geïnstalleerd, met sensoren, om het verbruik te minimaliseren.

Producten

Voor geconditioneerd vervoer maakt SDX gebruik van droogijs. Droogijs is een restproduct uit een chemische bewerking en wordt doorgaans als afval beschouwd. SDX gebruikt droogijs echter ter vervanging van koelunits en koelauto’s, die veel energie verbruiken tijdens het conditioneren.

uploads/2021/04/zonnenpanelen-3840x2560px-1110x740.jpg